МВР “съживява” кварталните полицаи

Идеята е залегнала в проект на инструкция на ведомството на Бойко Рашков за териториалното обслужване на гражданите и ще влезе в сила от юни

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

МВР “съживява” кварталните полицаи, които назад във времето се грижеха за реда по райони. Идеята е залегнала в проект на инструкция на ведомството на Бойко Рашков за териториалното обслужване на гражданите. Ако проектът бъде приет след обществено обсъждане, инструкцията ще влезе в сила от юни месец.

Районните инспектори ще продължат да правят списъци и контрол за психично болните, настанявани за лечение, чужденците, домашните насилници, самотните възрастни, необитаемите домове, криминалния контингент и много други.

Като задължения на кварталните полицаи отпадат поддържането на данни в районите им за алкохолици, наркомани и дилъри на дрога, както и местата за изкупуване на цветни метали, обектите на “Български пощи”, за хазарт и куриерски фирми.

С новата инструкция се създават екипи от квартални полицаи със старши служител, който ще носи отговорност за работата. Това ще е служителят с по-висока длъжност или повече стаж, съобщава “24 часа”.

Униформените, които са най-близо до хората, ще бъдат разтоварени от писането на отчети всяка седмица и писмено планиране на своята дейност.

Според промените, разписани от вътрешния министър Бойко Рашков, планирането на ниво изпълнителски и младши изпълнителски състав е изгубило смисъл в последните години.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж