МЗ набира кандидати за обучителен курс „Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Сред основните приоритети на Министерството на здравеопазването е въвеждането на спешна медицинска помощ по въздух. За целта Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс „Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“. Лекарите и медицинските сестри, преминали обучението, ще бъдат включени в дежурства в базите летище „Враждебна“ – София и летище „Долна Митрополия“ – гр. Долна Митрополия. Обученията ще се извършват в Центъра за професионално обучение към Военномедицинска академия – гр. София.

Изисквания към кандидатите: 

·      Лекари с придобита специалност „Анестезиология и реанимация“ или  „Анестезиология и интензивно лечение“;

·      Лекари с придобита специалност „Спешна медицина“ и стаж по специалността минимум 5 години;

·      Лекари-специализанти IV курс по специалност „Анестезиология и интензивно лечение“;

·      Медицински сестри – с опит минимум 3 години в структура по реанимация и интензивно лечение;

·      Владеене на английски език.

Кандидатите следва да представят:

·      Копие на документ за придобита специалност;

·      За специализантите – документ, удостоверяващ, че кандидатът е специализант по специалност „Анестезиология и интензивно лечение“;

·      Копие на документ, удостоверяващ професионален опит (ако е приложимо);

·      Копие на документ, удостоверяващ ниво на владеене на английски език;

·      Професионална автобиография.

            Подаване на документи:

Кандидатите могат да подават документи в Центъра за административно обслужване на Министерството на здравеопазването (гр. София, пл. „Света Неделя“ 5) или на електронен адрес: Bbotev@mh.government.bg. Срокът за подаване на документи е  до 21.04.2023 г., вкл.

Одобрените по документи кандидати ще преминат медицински преглед и тест за физическа годност в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия. След одобрение ще могат да се включат в обучителния курс за оказване на спешна медицинска помощ по въздух.

Продължителността на обученията ще бъде 15 дни, като се очаква същите да започнат в началото на м. май.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж