На 12 март Цветана Иванова ще изпълни клавирни сонати на композитора Лазар Николов

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 12 март 2023 г., неделя, от 18 ч., в залата на Областна администрация – Бургас на ул. “Цар Петър” 1, Цветана Иванова, която е един от най-ревностните последователи и изпълнители на произведения на Лазар Николов, ще изнесе концерт под надслов „Пътека между световете“. Той включва клавирни сонати на големия български композитор.

Двамата реализират за БНР интегрален запис на произведенията му за пиано в периода 2002-2004 г. Цветана Иванова ще представи за първи път в Бургас последните три сонати на композитора, създадени в периода 1991-2001.

След концерта ще се състои среща-разговор с изпълнителката. Събитието е с вход свободен .

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”, любезното съдействие на Областна администрация – Бургас и Община Бургас.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж