На 18 март изтича срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес за  изборите

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Община Ловеч съобщава, че в събота, 18.03.2023 г. , изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес за  насрочените на 02.04.2023 г. избори за Народно събрание Заявления за град  Ловеч се приемат в общинска администрация, етаж 1, стая 106, за справки на телефони 0889268505, 068 688-282. За населените места в Община Ловеч заявленията се приемат при Кметовете на кметства и Кметските  наместници.

До 18.03.2023 г., 17.00 ч., избирателите, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да подадат писмено заявление по образец (Приложение №21-НС), за да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес (чл. 36, ал. 1, ал. 3 и 4 от Изборния кодекс). Искането се прави писмено до кмета на общината, кметството или кметския наместник или чрез електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Министерство на регионалното развитие и благоустройство.  

До 18.03.2023 г., 17.00 ч., кандидатите за народни представители, членове на ЦИК, членове на РИК и наблюдатели, могат да подадат заявление за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянния им адрес по образец  (Приложение № 25-НС), съгласно чл. 34, ал.1, 2, 3 и 4 от Изборния кодекс.

В общинската администрация и населените места е осигурено дежурство от служители. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж