На вниманието на търговците, които извършват търговска дейност на открито от вендинг машини и от масички за сервиране и предлагане на храни и напитки пред търговски обекти в общ. Мездра

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Община Мездра напомня на търговците, които извършват дейност на открито от вендинг машини и от масички за сервиране и предлагане на храни и напитки пред търговски обекти, че са длъжни да подадат Заявление (по образец) за издаване на Удостоверение за извършване на търговска дейност през 2023 г.

Заявленията се подават в Центъра за административно обслужване, който се намира на партерния етаж в сградата на Общинска администрация – Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27).

След подаване и обработка на необходимите документи се издава Удостоверение за извършване на този вид търговска дейност.

Търговски обект, който не притежават съответното удостоверение, се счита за неправомерно функциониращ и подлежи на премахване, а лицето, което го стопанисва, ще бъде санкционирано съгласно административно-наказателните разпоредби.

За допълнителна информация: тел. 0910/ 9 21 16.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж