Над 100 младежи ще обсъдят бъдещето на младите хора в България и в ЕС

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Младежи от цялата страна ще вземат участие в Националната младежка конференция „Проект за бъдеще“, която ще се проведе на 17 март 2023 г. в ИНТЕРПРЕД – СТЦ София, от 9:30 часа. Форумът се организира от Министерството на младежта и спорта и е заключителното събитие в България по повод Европейска година на младежта – 2022 г. 

Повече от 100 младежи ще имат възможността да обменят опит, идеи и мнения по актуални теми, свързани с политиките и бъдещето на младите хора.  

Основната цел на конференцията е да събере на едно място младежи, младежки организации, активни граждани, експерти и представители на институции на високо ниво, които ще обобщят работата и постигнатите резултати през Европейската година на младежта. Те ще очертаят бъдещата стратегическа посока за развитие в младежкия сектор и в други области, пряко засягащи младите хора в страната. 

 Събитието е част от серията инициативи на Министерството на младежта и спорта, целящи да насърчат личностното развитие, здравословния начин на живот, творчеството, доброволчеството и гражданската ангажираност на младите хора в страната. Конференцията поставя младежите в центъра на общественото внимание и повишава осведомеността им за възможностите да станат активни граждани на европейско, национално и местно равнище.

В рамките на пет работни групи младите хора ще обсъдят и работят по теми като превенция на агресията, психичното здраве, овластяването на младежите и включването им в процесите на вземане на решения, зелените политики, образованието и младежката работа. С постигнатите резултати участниците ще повишат осведомеността си по темите и допринесат за развитието на младежкия сектор в страната.

Линк: https://www.nism.bg/bg/evropejska-godina-za-mladezta-2022

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж