Над 170 състезатели ще се включат в Дунавския маратон „Приста 2023“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 12 март /неделя/ в 11 ч. в Западен парк „Приста“ ще стартира шестото издание на Дунавския маратон „Приста“. Събитието се организира от Община Русе и Спортен клуб „Компас крос“ и с подкрепата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и русенски фирми.

Дистанциите, които състезателите ще трябва да преодолеят, са 4, 7 и 21 км.

Очаква се в кросовото бягане да се включат около 170 състезатели лекоатлети и любители от цялата страна, както и участници от Румъния. В надпреварата ще се впусне и трикратният победител на дългата дистанция от предходните издания Ивайло Вълев от Плевен.

За всички завършили участници организаторите са подготвили специално изработени за проявата  медали, както и рекламни сувенири.

Ангажирани са 24 съдии доброволци, които ще следят по трасето и старт-финалната полоса, а за резултатите ще се грижи електронната система “Live zone”. 

Награждаването на победителите в Дунавския маратон „Приста 2023“ ще се състои в 13:30 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж