Над 4 500 работни места са създадени в индустриална зона Костинброд

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Над 4 500 работни места са създадени в един от обособяващите се нови индустриални центрове в близост до София. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на конференция „Инвестиции и развитие на Костинброд“. По думите му общината се превръща във все по-силен притегателен център за хора от целия регион, а ускореното икономическо развитие е причина до тук за работа ежедневно да пътуват дори и българи от граничните райони в Сърбия.

„Това се превръща в един от производствените центрове на региона, а поради големия инвеститорски интерес, в общината се обособяват няколко отделни индустриални зони“, коментира Никола Стоянов. Икономическият министър подчерта, че вписването им в Регистъра на индустриалните паркове ще даде нови възможности за финансиране в бъдеще и призова компаниите да предприемат тази административна стъпка. „Това няма да породи задължения към вас, а същевременно ще ви даде нови възможности за развитие“, обясни Стоянов.

Реализираните инвестиции в района на Костинброд са над 200 млн. лева,  а отделно от тях около 100 млн. лева е вложил в своята производствена база един от най-големите работодатели в района – “Кока-Кола ХБК България”, стана ясно по време на събитието. В ход са и нови проекти на стойност 52 млн. лева, които ще отворят допълнителни работни места. В тази връзка министър Стоянов заяви, че Министерството на икономиката и индустрията има готовност да подкрепи община Костинброд за провеждане на трудови борси или информационни събития, на които да бъдат представени възможностите за трудова реализация в района.

По време на събитието министър Никола Стоянов отговори на въпроси на представителите на бизнеса, свързани с въвеждането на еврото, подобряване на транспортната свързаност, енергийните доставки и др.

Форумът, организиран от „Euronews Bulgaria”, има за цел да събере на едно място всички заинтересовани страни, за обсъждане на актуални въпроси, решения и тенденции в развитието на бизнеса, имотния пазар и инфраструктурата на града и цялата община. Участие в днешното събитие взеха над 100 представители на бизнеса, инвеститори и др., а в официалното му откриване се включи и кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж