Над 500 танцьори ще участват във фолклорния фестивал „Русчуклийска среща“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Русе отново ще бъде домакин на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци – „Русчуклийска среща“. Деветото му издание ще бъде официално открито на 11 март (събота) от 10 ч. в спортна зала „Дунав“. Организатор на проявата е Школа за народни танци „Играорци“ с  подкрепата на Община Русе.

В националния фестивал ще се включат близо 500 танцьори с изпълнения в три кръга. В първия участниците ще изпълнят две автентични хора по свой избор. Под наслов „Играете каквото Ви душа са̀ка“ ще премине вторият етап, в който клубовете ще покажат майсторство и оригиналност. Третият етап ще определи Мис и Мистър “Русчуклийска среща 2023”, които ще покажат своето майсторство в ръченицата.

Празникът ще завърши с поздравителен концерт на Фолклорен танцов театър “Найден Киров” с главен художествен ръководител Богдан Донев. Поканени са всички русенци и почитатели на българските народни танци, а входът е свободен.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж