Над 6 млн. лв. ще струва видеонаблюдението на изборите

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министерският съвет прие решение, с което се одобрява допълнително финансиране на Министерство на електронното управление за 2023 г., за обезпечаване дейността по техническото осигуряване на видеонаблюдението и видеозаснемането по чл. 57, ал. 1, т. 34 от Изборния кодекс. Стойността на разхода за изпълнение на т. 6 от Решение № 106 на Министерския съвет от 06.02.2023 г., за обезпечаване на тази дейност е в размер на 6 444 735 лв.

Това е икономически най-изгодният вариант от възможните решения за практическа реализация в съкратени срокове, при отчитане на извършен сравнителен анализ, проведен на базата на проучвания на различните достъпни решения, включително и чрез комуникация със световни производители. В него са включени специфичните изисквания, базирани на Изборният кодекс и решение № 1603-НС от 8 февруари 2023 г. на Централната избирателна комисия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж