Надежда Йорданова: Закриването на съдебни органи не е лесна задача

Тази сутрин ВСС организира изслушване на ръководители на седем прокуратури в София заради промените в Закона за съдебната власт

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

“Закриването на съдебни органи не е лесна задача, изисква много сериозна и прецизна организационна работа, но това е нещо, което трябва да бъде свършено. Към настоящия момент няма формулирано и внесено законодателно предложение за удължаване на срока за закриване на спецправосъдието”, каза министърът правосъдието Надежда Йорданова във връзка със закриването на спецправосъдието.

По думите й към момента няма формулирано предложение за удължаване на срока за закриването му.

Тази сутрин ВСС организира изслушване на ръководители на седем прокуратури в София заради промените в Закона за съдебната власт, които предвиждат от 27 юли да спре функционирането на спецправосъдието у нас, предаде БНТ.

“Към настоящия момент приетият закон е много ясен – предвижда тримесечен период, в който ръководителите на закритите специализирани съдилища и прокуратури да организират предаването на висящите и приключилите дела. Това, което чухме през последните няколко седмици, са различни твърдения за невъзможност на изпълнение на закона и твърдения за непълноти”, допълни Йорданова.

Магистратите се аргументираха, че зададеният срок няма да им стигне за приключване и предаване на всички започнати дела.

Има предложение за организиране на работна група между правосъдния министър и ръководителите на прокуратурите.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж