Най-рано в петък ще бъде подписано коалиционното споразумение

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Надяваме утре до края на деня да имаме споразумение, съобщи съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

За първи път всички четири партии, които предстои да подпишат коалиционното споразумение за кабинет, се събраха заедно за преговори.

Срещата беше инициирана от лидера на БСП Корнелия Нинова.

“Целта на това заседание беше да се изчистят последните неща по законодателната програма в споразумението. Финални текстове, които могат да бъдат гласувани. Те вече са готови, така че се надяваме утре до края на деня на коалиционно споразумение”, уточни Василев.

Подписването трябва да стане след присъственото заседание на НС на БСП, което е насрочено за 13:00 ч. утре.

“Това, което въведохме като коалиционна култура, е комуникацията да е непрекъсната. Ще се координираме много тясно, за да имаме едно работещо правителство”, категоричен беше съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

“Винаги сме казвали, че след срещите с експертите ще има лидерска среща между четирите формации и да, тя днес се състоя и сме изчистили всичко”, допълни Нинова.

“След като утре мине НС на БСП и получим одобрение, тогава ще го обявим официално. Уточнихме всичко в законодателната програма, ние имахме забележки за социалната сфера, но вече всичко е уточнено”, обясни лидерът на БСП.

“Вървим към предлагане на едно стабилно правителство, което се надяваме да бъде в следващите 4 години”, допълни Петков.

“Имаме “Да” и от “Има такъв народ”, те бяха също на срещата”, уточни Василев.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж