Нападението над българина Християн Пендиков в Охрид

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Снощи в Охрид бе нападнат и пребит българинът Християн Пендиков, на 22 години. Един от основателите на културния клуб „Цар Борис III“. Инцидентът става в центъра на гр. Охрид, където три лица го нападат в гръб и викайки „Копеле българско“, му нанасят жесток побой. Християн е в болница с избити зъби, счупена челюст и пукнат прешлен на врата.

През последните седмици заплахите срещу българи в РСМ се засилиха. В Охрид това е само третият подобен инцидент. Първо бяха счупени прозорците на офиса на клуб „Цар Борис III“, после бе стреляно с пистолет по него, а сега е пребит и негов активист. Македонската полиция до момента не е разкрила нито един от извършителите на тези действия. Агресията на антибългарските среди в Северна Македония се изостри, насърчавана открито от официални политически среди в Скопие. След като българските политици клекнаха на „партньорския“ натиск и приеха т.нар. план „Макрон“, който позволи на един брутално антибългарски, корумпиран и недемократичен режим в Скопие да започне преговори за членство в ЕС. Антибългарският елит в РСМ видя, че днешните български политици не могат сами да вземат решения, а се командват отвън. И станаха не само нагли, но и брутални.

За всичко, което се случва на българите в Македония, са виновни онези безгръбначни български политици, които предадоха и българските национални интереси, и българите в Македония, клякайки пред външния натиск на „партньорите“ в името на някакви мъгляви, глобални, демократични интереси.

Напомням, че този акт на предателство бе аплодиран като първата проява на формиране на т.нар. „евроатлантическо“ мнозинство в парламента, което, както виждаме, до днес не е сътворило нищо полезно за България. И комунистите през 1946 г., и днешните „евроатлантици“ по отношение на българите в Македония под външен натиск на Москва тогава, а на Вашингтон днес, извършиха едно и също – НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!

Последните две години властите в София не само мълчат и не предприемат нищо реално за защита на правата на българите в Македония, оставайки глухи за техните апели за помощ и ги залъгваха с безсмислени срещи в София, от които основно целяха да си направят личен политически пиар. И до ден днешен не свършиха нищо реално в тяхна защита.

Но ако и днес правителство, и президентът Радев – който го назначи, и този път не направят нещо ясно, твърдо и категорично в защита на сънародниците ни в Македония, убеден съм, че в България все още има достатъчно българи, които могат да вземат нещата в свои ръце – така, както са го правили в миналото! Българи, за които понятия като чест, достойнство и национален интерес имат по-голямо значение от днешните неомарксистки, либералноглобалистки утопии.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж