Напрежение в Лондон заради доброволците за изборите

Всички 132 секции във Великобритания започнаха работа навреме

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Представители на ЦИК и партиите, които имат право да назначават членове на секционните избирателни комисии, са създали напрежение в някои от секциите в Лондон. По информация на БНР, подобно на предходни избори, членове са били назначавани в последния момент и е имало случаи на откази да изпълнят задълженията си в деня на изборите.

Седмица преди изборите доброволците, които организират вота в Лондон, са заменени от хора, спуснати по партийна линия. Към момента в една от ключовите секции в британската столица, всички членове на комисията с изключение на един са партийни представители, предадоха още от БНР.

Въпреки това всички 132 секции във Великобритания отвориха навреме. Изборните книжа и машините за гласуване са осигурени навсякъде, изборният процес протича нормално. Подалите заявление за машинно гласуване са по-малко от тези, които гласуват с хартиени бюлетини.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж