Настимир Ананиев: Не виждам в ИТН желание за диалог по казуса с БНБ

По темата с видеото, публикувано от министъра на културата Атанас Атанасов, Ананиев беше категоричен, че Атанасов освен министър е и артист и проявата му е неразбрана

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на България в еврозоната. Въпросът е да се седне и да се изговори, но аз не виждам желание по тази тема да има диалог. Това заяви за БНТ депутатът от ПГ на “Продължаваме промяната” и основател на партия “Волт” – Настимир Ананиев.

Той допълни, че по време на гласуването на правилата и процедурата за избор на нов управител на БНБ от “Продължаваме промяната” са поискали да се удължи срока, за да има време за обсъждане в коалицията и управляващите да излязат с единна кандидатура за поста. От “Има такъв народ” обаче, не са се съгласили на това.

По въпроса с позицията за Република Северна Македония Настимир Ананиев увери, че българският интерес ще бъде защитен. Той изтъкна, че не вярва премиерът Кирил Петков да е обещал пред европейските партньори срок за вдигане на българското вето, защото в противен случай, това е щяло да се подложи на обсъждане в коалицията.

От друга страна, изтъкна той, е важно за България да бъде лидер в процеса по присъединяването към ЕС на страните от Западните Балкани.

По темата с видеото, публикувано от министъра на културата Атанас Атанасов, Настимир Ананиев беше категоричен, че Атанасов освен министър е и артист и проявата му е неразбрана. Той посъветва министъра на културата да съди за клевета всички, които твърдят, че е употребявал алкохол или наркотици при заснемането на клипа, допълва БНТ.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж