Нешка Робева и Иван Гарелов в комитета на БСП срещу джендър идеологията

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Нешка Робева, Иван Гарелов и Иван Гранитски са сред участниците в инициативния комитет

След решението на Конгрес за провеждане на референдум “за“ или “против“ джендър идеологията в училищата, БСП започва своята подготовка. Първата стъпка е създаването на инициативен комитет, в който левицата вече е попълнила 9 знакови имена:

  • Нешка Робева;
  • Светослав Иванов (бивш ректор на Националната спортна академия);
  • Проф. Радослав Гайдарски;
  • Милко Багдасаров (бивш депутат от БСП и  директор на училището “Петко Рачев Славейков” в Кърджали);
  • Костадин Бояджиев (баща на 6 деца);
  • Ирена Анастасова (дългогодишен директор на училище, зам.-председател на БСП и бивш председател на комисията по образование в парламента);
  • Христо Христов (студент);
  • Иван Гранитски (писател);

Съставът на комитета бе гласуван и приет от Националния съвет на БСП, но списъкът е отворен и социалистите очакват още хора да се присъединят. Предстои и членовете на Изпълнителното бюро да формулират точните въпроси, които ще бъдат зададени на референдума.

Позицията на БСП относно джендър идеологията и против Истанбулската конвенция е последователна и отстоявана от социалистите през годините. В тази връзка левицата проведе и срещи с граждански организации, които защитават семейството и децата. Те изразиха пълна подкрепа към инициативата на БСП.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж