Добре дошли в “първи.БГ”

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Здравей! Добре дошъл в първата наистина национална медия – “първи.БГ”!

Преди всичко нека започнем с кратко обяснение на “национална”. В България повечето хора интерпретират този термин като географско позициониране на дадена медия. Разбирайте, тя покрива територията на цялата страна и излъчва новини от всички по-големи градове (или поне би трябвало да го прави). И до тук приключва всичко “национално” на въпросните медии. Ние решихме да вложим малко повече смисъл, да съберем опита на целият ни екип и наученото през последните две години, и да направим изцяло нов модел медия.

Защо сме национална медия? “първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE, с която напълно оправдава вече спомената по-горе географско покритие на страната. Медията стартира с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Всеки един център събира в себе си голямо количество тематично съдържание, което се обновява ежеминутно. “Национален” център е насочен към новини от Министерски съвет, всички министерства, Президентство, Прокуратура, Комисии, държавни агенции, държавни структури и органи. “Регионален” център събира в себе си новините от всички 28 области в България и техните общо 265 общини. “Криминален” е център на всички криминални новини от страната. В “Развлекателен” посетителите на медията ще могат да следят най-новото от няколко основни категории – телевизия, стрийминг, кино, музика, литература, театър, фестивали, концерти и спектакли. “Културен” е посветен изцяло на различни културни мероприятия из цялата страна.

Но не се спряхме само с покритието на медията. Направихме още една стъпка, която смятаме за доста важна и належаща – избрахме да сме с име и идентичност изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. Ще се радваме и други медии да ни копират в това начинание, както не веднъж вече са копирали наши идеи. Тази поне е за общото благо!

Не на последно място – “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Кога стартира “първи.БГ” и какво точно представлява? Уеб портала стартира днес, 30 януари 2023 година. Официалният старт на медията ще бъде на 03 март 2023 година. “първи.БГ” ще е напълно революционна платформа, която ще приложи най-новите тенденции от световната практика. Платформата ще предлага богато видео съдържание, което ще може да бъде гледано в линеен телевизионен канал. Но нека не оставяме грешни впечатления – в навечерието на края на телевизията такава, каквато я познаваме, ние ще пуснем канала като бонус към първата българска FAST стрийминг платформа.

Бъдете с нас. Бъдете първи!

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж