“Ние идваме” обяви подкрепата си за Румен Радев

Близо 81% от симпатизанти и членове на формацията са заявили подкрепата си за него

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Една от политическите сили от антиправителствените протести обяви подкрепата си за Румен Радев за президентските избори. Това заявиха от “Ние идваме”. Решението на УС на формацията е да подкрепи Радев за втори мандат на “Дондуков” 2.

снимка: Николай Хаджигенов

След проведено допитване до симпатизанти и членове, 81% са заявили подкрепа за Румен Радев, а 19% за Лозан Панов. Управителният съвет на движението е взел решение за подкрепа на досегашния президент.

Само преди няколко Николай Хаджигенов сподели в интервю, че желае да види дебат между Панов и Радев, за да вземе окончателно решение кой от двамата кандидати ще подкрепи за поста.
“За да искаме демокрация, трябваше да започнем от себе си. Затова се допитахме до членовете на сдружението и декларираме резултата. „Ние идваме” не е вождистка организация”, заяви Николай Хаджигенов.
“Поведението на държавния глава в противопоставянето срещу диктатурата на Борисов, Пеевски, Гешев, е основният довод за преценката ни в битката за подкрепа на промяната”, посочиха от “Ние идваме”.

“Намираме кандидатурата на г-н Лозан Панов за достойна в битката за правосъдната реформа и я считаме необходима да се използва за реализацията на промяната”, заявиха още от формацията.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж