Никола Минчев: Решението за Македония да бъде обсъдено в парламента

Диалогът през последните месеци със сигурност е на най-високото си ниво в сравнение с предходните години, заяви председателят на Народното събрание

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

“Решението за Македония да бъде обсъдено в парламента, доколкото това е представителният орган за цялото българско общество”. Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев пред журналисти.

„Доколкото парламентът е представителен орган на цялото българско общество, най-добре е този въпрос да бъде обсъден при нас,“ заяви председателят на Народното събрание, който участва в тържеството на Българската академия на науките за Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/nikola-minchev-neka-ima-saprichastnost-kam-stradasthite/

Според Минчев диалогът през последните месеци със сигурност е на най-високото си ниво в сравнение с предходните години, предаде БТА. Според представителите на “Продължаваме промяната” това е довело до развитие, затова е и желанието, изразено от премиера да има КСНС, в който да бъде представен доклад от ресорното външно министерство, и оттам нататък да се вземе една общонационална позиция.

По въпроса с поставените решетки на входа на сградата на НС, която е културна ценност, Минчев посочи, че е имало среща между него и Националната служба за охрана (НСО) още през януари, след протестите. Тогава от НСО са поискали да се направят някакви конкретни мерки във връзка със сигурността.

След това е изпратено и писмено искане, адресирано до главния секретар на парламента, в което се предлагат отделните мерки, включително решетки на входа и по прозорци. Някои от предложенията са отказани от администрацията на НС и се е пристъпило към действия по слагането на решетката на вратата.

В отговор на въпрос кой и каква отговорност ще поеме, Минчев отбеляза, че тъй като е председател на Народното събрание, всичко, което се случва в парламента, е и негова отговорност. Той посочи още, че е разписал докладна за вътрешно компенсиране на разходи за този проект. Председателят на НС обаче допълни, че не може да приеме, че е утвърдена оферта за тази решетка, без да бъде уведомен и да се поиска и неговото становище.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж