Никола Стоянов се срещна с граждани от Монтана

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Политици се заиграват със страховете на хората, но с десетилетия Северозападна България изостава в икономическото си развитие. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов на среща с граждани от Монтана. Той представи потенциалния инвестиционен интерес към язовир Огоста и отговори на въпросите на хората. 

„Държавата до момента не е поемала никакви ангажименти, но на база заявения интерес е сформирана работна група за проучване на възможностите за реализиране на подобен проект у нас”, каза министър Никола Стоянов. 

Той обясни още, че на този етап се анализира принципната хипотеза за поставяне на фотоволтаици на водна повърхност, а не конкретно за язовир Огоста. По думите му към момента е ясно, че ще са необходими законови промени, ако се следва тази посока. „Ще трябва да изчакаме сформирането на Народно събрание и то да разгледа конкретни предложения. Важно е обаче хората да имат информация. Затова за мен бе много важно да отговоря лично на всичките ви въпроси”, посочи министър Стоянов. 

Икономическият министър подчерта, че в предизборна ситуация се спекулира със страховете на хората. „Последната дума дали подобен проект да се реализира на язовир Огоста или изобщо в региона, ще имат местните хора”, наблегна Никола Стоянов. Той отбеляза факта, че все повече държави не само в Европа, но и в света изграждат подобни проекти и това се очертава като глобален модел в областта на енергията от възобновяеми източници. 

„Проучваме световния опит и ще откроим добрите и работещи решения”, каза още министър Стоянов. Той разясни, че се наблюдава тенденция и все повече компании искат да инвестират в локации, които имат на място енергия от възобновяеми източници. „В бъдеще регионите, в които има подобни мощности ще бъдат и по-атрактивни за инвеститорите”, каза още икономическият министър. 

Повече от 200 души дойдоха да разговарят днес с министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов в Монтана.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж