Николай Денков върна на президента неизпълнен мандат за съставяне на правителство

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Държавният глава Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Излъченият от тях кандидат за министър-председател Николай Денков върна неизпълнен възложения му от президента проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В срещата участва вицепрезидентът Илияна Йотова. 

По време на разговора бяха обсъдени възможностите и отговорността на парламентарните групи за сформиране на редовен кабинет в настоящия парламент при връчване на трети мандат.

Президентът изрази надежда преговорите за съставяне на правителство да не изместват фокуса от законодателната дейност на Народното събрание.

Румен Радев отбеляза необходимостта от приемане на законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, както и антикорупционния закон и този за отговорността на главния прокурор, свързани с приемането на страната ни в Шенген.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж