Нинова към служебния кабинет: Не си губете време да орязвате социалната програма, няма да го одобрим!

Трябва да се водят преговори с „Газпром“, смята още лидерът на социалистите

Подобни
Новини

Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.

Не си губете времето да орязвате социалната програма, няма да го одобрим, заяви на нарочен брифинг, лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки плановете на служебния кабинет да преразгледа бюджета на страната.

Връщат финансовия и икономическия модел “Симеон Дянков – Бойко Борисов”, умишлено създават паника и страхове сред народа, който и без това е достатъчно наплашен, категорична е Нинова.

“В момента България е първа по ръст на промишлено производство и четвърта по растеж на БВП от 27 държави по данни на ЕСИ. Оставихме стабилна икономика, 8,5 млрд. лв. в хазната и 1,5 млрд. лв. излишък”, каза тя.

Нинова посъветва служебната власт да оставят дългосрочните прогнози на редовен кабинет, а те да се съсредоточат в подготовката на предстоящите избори. Тя добави, че кабинетът “Донев” не е необходимо да предприема каквото и да било, достатъчно е само да поддържат икономическите показатели на страната.

По отношение на газовата криза и разнопосочните сигнали, които България дава по темата, лидерът на БСП смята, че трябва да се водят разговори и с “Газпром”, за да се осигури най-ниската цена за хората и бизнеса.

“По този въпрос в  служебния кабинет никой не знае какво прави другият. Вчера Донев заяви, че не знаел кой преговаря, нямал информация. Днес изпълнителният директор на “Булгаргаз” Деница Златева каза, че преговорите се водят на политическо ниво, не на фирмено. А политическото ниво са министър-председателят и президентът. Объркахме се кой и дали изобщо преговаря”, критикува Нинова.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж