Нинова с три остри въпроса към Радев

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Призова го да не въвлича България във войната

Господин Радев, дължите отговори на българското общество на три въпроса: 

Първият: В момента тече закрито заседание на Министерски съвет, на което се обсъжда подписване на договор между България и Украйна за предоставяне на военна помощ. Защо това заседание е закрито? И списъкът с оръжията, които ще предоставя България ли ще остане засекретен, както беше и предишният, в предишното Народно събрание? 

Второ: Ще присъстват ли в разговорите ви с румънския президент Йоханес темите за укрепване на Източния фланг на НАТО, Черноморския регион и подсилване на помощта за Украйна?

Трето: Какви ще са резултатите от разговорите на еврокомисаря Тиери Бретон, който е тук и посещава нашите военни заводи, за да осигури засилена подкрепа за Украйна с боеприпаси? 

В началото на годината вие заявихте, че предоставяне на военна помощ за Украйна е гасене на пожар с бензин. През март месец обвинихте партиите, които подкрепят такава политика, че са войнолюбци. Какво промени позицията ви, господин президент?

Ние, българските социалисти, настояваме за спиране на войната, дипломатически преговори и установяване на траен мир. Не правете нищо, което може да направи България страна в този конфликт – ще срещнете тежката съпротива на по-голямата част от българското общество. 

Но днес, най-вече дължите отговори.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж