Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По-късно през деня областният управител е подал оставка

„През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за голям контрабанден внос от Турция, във връзка с който е замесено името на областния управител на област Хасково. За жителите на областта той не е непознат, доколкото вече три пъти е назначаван за такъв в служебните правителства на президента Румен Радев.“ Това заяви народният представител от БСП Смиляна Нитова по време на парламентарен контрол.

От трибуната социалистът обясни, че гражданското сдружение “Българска легия Антимафия“ е подало сигнал до президента, в който се сочат факти за чадър от страна на областния управител за контрабанден внос на акцизни стоки. Твърди се, че в схемата са замесени митничари и полицаи от района. Стоките са преминавали през ГКПП “Капитан Андреево“ и митница “Свиленград“.

„Гражданите се вълнуват от въпросите на корупция и кражби. Моят въпрос е продиктуван от питания на наши избиратели в региона, които ми поставят следния въпрос: “Служебното правителство ще покровителства ли корупцията и кражбите?“. В тази връзка Смиляна Нитова се обърна към служебния премиер Гълъб Донев с въпроса: “Г-н министър председател, имате ли информация по случая и какво ще предприемете?“

По-късно през деня областният управител на Хасково Минко Ангелов подаде оставка.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж