Нова инвестиция за 30 млн. лева беше открита в Индустриална зона Костинброд

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова откри инвестиция на стойност 30 млн. лева на компанията „Ропласт груп“ АД в Индустриална зона Костинброд. Проектът включва нова административна сграда и разширение на производствената база на компанията.

„Успехите на всяка компания, са успехи и за българската икономика и затова новите инвестиции в българските предприятия са добра новина за целия сектор“, каза Ирина Щонова. Тя допълни, че най-успешният вариант за излизане от кризите е увеличаването на производителността на българската промишленост.

Изпълнителният директор на „Ропласт груп“ АД Светлин Николчев обясни, че компанията вече оперира на пет континента, а в момента се проучват възможностите за застъпване на фирмата и към Антарктика. По думите му заради значителната автоматизация на процесите днес се произвежда много по-голям обем продукция за по-кратко технологично време. С последното разширение се осигуряват 30 нови работни места, като те вече надхвърлят 500 за цялата компания.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов посочи че общината работи активно за изграждане на пътна връзка, която ще осигури по-добра свързаност между Индустриалната зона и град Костинброд. Трайков заяви още, че се подготвя проект за обособяване на индустриалните терени в града, като обща индустриална зона, която ще кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Инвестициите на „Ропласт груп“ АД до момента надхвърлят 110 млн. лева, а компанията има 53 собствени изложбени центъра, 49 склада и 144 франчайз партньора в България, Северна Македония, Сърбия и Гърция. Една от стратегическите им цели е постигане на 50% дял на износа, като предстои създаване на търговска мрежа и в Хърватска.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж