Нова празнична традиция в Разград

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Нова празнична традиция за Деня на Разград и за Националния празник 3 март започва Община Разград.

В навечерието на двата празнични дни от балкона на Общинския културен център ще бъдат спускани две големи знамена от винил – националният трибагреник и знамето на Разград.

Знамената са с дължина 7,50 м. и ширина 1,80 м. Те бяха поставени днес за пръв път от служители на ОП“Паркстрой“ с помощта на автовишка. 

В Общинския културен център са част от събитията, с които се отбелязват националният и градският празник.

На 27 януари от 17,30 ч. в Новия театър ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Разград“, след което започва празничният спектакъл на Националната опера – мюзикъла „Mamma mia“. На самия 28 януари от 10,00 ч. във фоайето на ОКЦ ще се съберат кръщелниците на Кмета на Разград за детско парти за децата, родени на 28 януари. Заедно ще празнуват общо 35 деца от 1 до 18-годишва възраст – 29-те родени на 28 януари и тризнаците от две разградски семейства. Цялата програма за Деня на Разград можете да видите на интернет страницата на Община Разград.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж