Нови ограничения за заведенията и дистанционно обучение в София

Дистанционно обучение е планирано за 5, 6, 7, 8, 9 и 11 клас до началото на междусрочната ваканция

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

До края на деня или най-късно утре се очаква да излезе нова заповед на РЗИ – София за въвеждане на нови ограничителни мерки срещу разпространението на Covid-19. Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че те ще важат за заведения и обществени места.

Работното време на тези обекти ще е до 22:00 часа, а допускането до тях ще става със зелен сертификат.

„Ограничаване ще има на 50% от капацитета – и като работна площ, и като лица, които са заети в обектите със значение за общественото здраве – заведения за хранене, за развлечения, по смисъла на чл. 124 от закона за туризма“, каза още той.

От понеделник учениците от 1 до 4 клас, както и тези в 7, 10 и 12 ще се обучават присъствено.

„Трябва да се въведе ротационният принцип на обучение на учениците след 4 клас, учениците от 5, 6, 7, 8, 9 и 11 клас да преминат в електронна среда към момента до настъпването на тази междусрочна ваканция, която вече беше обявена“, каза Кунчев.

Мерките в София са съобразени с третия етап от Националния план.

Въвеждането на мерки предстои и още в областите Благоевград, Бургас, София-област, Перник, Видин, Стара Загора и Пловдив.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж