Новото разширение на метрото с 3 км ще е готово през 2025 г.

Договорите бяха подписани още през есента на 2021 г.

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Трите  нови станции от разширението на третата  линия на софийското метро под бул. “Владимир Вазов” в кварталите “Хаджи Димитър” и “Левски Г” ще са готови в края на 2025 година, съобщиха от Столична община. През есента на 2021 г. СО подписа три договора за изграждането на новите отсечки.

Единият договор е с „Трейс Груп Холд” АД,  която  ще строи метростанция „Тракия” и тунела до метростанция „Стадион Георги Аспарухов”. Вторият договор е с „Джи Пи Груп” АД, които ще изпълняват изграждането на метростанция „Стадион Г. Аспарухов до станция „Хаджи Димитър”.

Третият договор е с фирма „Монолит София” АД, която ще изгражда трасето от метростанция „Владимир Вазов” до метростанция „Тракия”.

В момента се създава временна организация на движението по бул.”Владимир Вазов”, където в началото на март започва и голямото строителство.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж