Елизабет II няма да открие сесията на британския парламент заради лошо здраве

Нейната роля ще бъде поета от сина ѝ принц Чарлз и внука ѝ принц Уилям, като самата реч, ще бъде прочетена от принц Чарлз

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Британската кралица Елизабет Втора ще пропусне традицонното откриване на редовната парламентарна сесия, съобщават от Бъкингамският дворец.

От дворцовата канцелария заявиха, че Елизабет Втора няма да присъства на церемонията заради продължаващите проблеми, които има с придвижването.

Нейната роля ще бъде поета от сина ѝ принц Чарлз и внука ѝ принц Уилям, като самата реч, ще бъде прочетена от принц Чарлз.

Речта се очаква с интерес на фона на поскъпването на живота и много други проблеми, които има да решава правителството.

Едва за трети път по време на 70-те години на трона Елизабет Втора пропуска пищната парламентарна церемония. Предишните два пъти са били през 1959 и 1963 година, когато тя е била бременна.

Съобщението идва около месец преди традиционния парад Trooping the Colour, който тази година ще се проведе между 2 и 5 юни и ще отбележи 70-годишнината на Нейно величество на британския трон.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж