Областният управител Николай Шушков положи цветя и символична стъкленица на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Областният управител на област Благоевград Николай Шушков положи цветя на гроба на Гоце Делчев в църквата „Свети Спас“ в Скопие и остави стъкленица с пръст от гроба на Никола Делчев, който е погребан в Благоевград и камъчета от Мемориала на Делчевия род, който се намира в двора на храм „Въведение Богородично“ в благоевградския квартал Вароша. Църквата “Свети Спас” е шедьовър на българската възрожденска архитектура със своите прочути дърворезби.

Това се случи преди областният управител да се включи в четвъртата среща на Смесената експертна комисия между България и Северна Македония за изграждането на общ международен пътен граничен пункт и пътна връзка, който ще свързва община Струмяни на територията на Република България и община Берово на територията на Република Северна Македония. Строителството на ГКПП „Струмяни-Берово“ ще се финансира с над 10 млн. евро от управляваната от МРРБ програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония 2021-2027 г.

Срещата на Смесената експертна комисия се провежда днес – 13.09.2022 г. и продължава утре.

Снимка: Благоевград пресцентър
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж