Обмислят равни права за родителите след развод

Подобни
Новини

Георги Донков
Георги Донковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се е ангажирала да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, съобщиха от министерството на правосъдието.

Тя е провела телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

По-рано пред министерството на правосъдието се състоя протест на бащи с настояване за осигуряването на равни права на родителите при отглеждането на децата им след развод.

Министър Йорданова е поела ангажимент да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж