Община Ловеч е готова с условията и изискванията към участниците в „Цветница 2023“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Община Ловеч е готова с условията и изискванията към участниците в „Цветница 2023“, която е в дните 7 – 9 април. Пролетният празник, известен още като Връбница, е традиционен за град Ловеч. Ежегодно в дните на църковните празници Лазаровден и Цветница от края на деветнайсети век, та и до сега се провежда панаир на художествените занаяти. В рамките на празника се организира и Регионален събор на народното творчество.

Община Ловеч организира Цветница – 2023 г. с богата фолклорна програма. За участие в изложението на художествените занаяти са поканени майстори занаятчии.

В рамките на празника се организира и продажба на цветя.

На пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“, булевард „България“, двора на Бившата казарма и на пл. „Трифон Трифонов“ са отредени места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия, шатри и маси за консумация и атракционни обекти.

На пл. „Тодор Кирков“ ще има 37 броя шатри за занаятчии за демонстрации.

В двора на бившата Казарма за подвижни обекти за търговия с храни и обществено хранене са предвидени  10 броя терени с площ по 150 кв. м. 

На бул. „България“ са предвидени следните позиции за разполагане на преместваеми обекти: 129  бр. шатри за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 х 3 м., 15 бр. маси за търговия със захарни изделия с размери 3 х 3 метра,  10 бр. шатри за цветя с размери 3 х 3 метра,  5 бр. стрелбища по 20 кв. метра, 9 бр. други атракции с размери 3 х 3 м.

На площад „Инж. Трифон Трифонов“ са определени места за:   20 бр. атракционни обекти по схема – различни люлки и увеселителни съоръжения,  12 позиции са отредени за стрелбища – 21 кв. м.,  24 маси за търговия – 3 х 3 метра.

Условията и изискванията към участниците в „Цветница 2023“, както и формулярите и схемите за обектите, ще бъдат публикувани в следващите дни на интернет страницата на Община Ловеч. 

Документите ще се приемат от 10.03.2023 г. в Община Ловеч /ст. 203/ или изпратени на имейл адрес toni.parichev@lovech.bg.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж