Община Ловеч организира  празнична среща с коктейл на семейни двойки със „Златна сватба“ 

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

По повод Седмицата на брака в България (7 – 14 февруари 2023 г.)   Община Ловеч организира на 13 февруари в ресторант „Драката“ празнична среща с коктейл за семейни двойки, които имат „Златна сватба“ – 50-годишен брак. Писмено и лично бяха поканени всички, които са сключили граждански брак през 1973 година и нямат отразени разводи. Потвърдилите участие са 33 двойки, които в момента са в града и могат да присъстват.

Община Ловеч счита, че здравото любящо семейство заслужава да бъде почетено със специално събитие, коментира кметът Корнелия Маринова. Поканените семейства с 50-годишен брак са именно такива.  Поставя се акцент върху значението на здравия брак и семейството, както и върху насочването на младите по пътя им към изграждане на успешен брак. 

Седмицата на брака е част от Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в над 27 страни по света. Това е празник на доброволния съюз между мъж и жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си. Според направеното национално проучване, бракът е важна ценност за повечето българи. От всички анкетирани 53 на сто смятат, че хората в България трябва да сключват брак, докато 37 на сто са на обратното мнение.  
Във всяко човешко общество бракът създава нови семейства, свързва мъжа и жената заедно в обич, взаимопомощ  и отговорност един към друг; предизвиква бащите и майките да се посветят на техните деца и обединява различните поколения в по-дълбоки взаимоотношения. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж