Община Момчилград инициира среща за стартираща програма за саниране

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Община Момчилград ще инициира нова среща с домоуправителите на панелни блокове и жилищни сгради, за да бъдат запознати живущите с окончателните критерии по държавната програма за саниране. Вече е определен екип от експерти, които ще отговарят за реализацията на дейностите по процедура “Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I”.

Кандидатстването по нея вече започна. Съгласно насоките, публикувани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 215 общини, сред които и Община Момчилград, са определени максимален бюджет до 15 млн. лв. за саниране на жилищни сгради.

За повече информация за изискванията и необходимите документи, гражданите могат да се обръщат към тях в администрацията и на тел. 0889 45 45 07.
В сайта на Община Момчилград е създаден и специален раздел, където е публикувана актуална информация за всички документи и критерии за кандидатстване по програмата.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж