Община Варна отваря пункт за дарения за бедстващите хора в Турция и Сирия

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Пункт за дарения за бедстващите хора от Турция и Сирия отваряме днес в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних. Достъпът е край вход 6, а работното време е от 8 до 19 ч. По информация на БЧК към момента има необходимост само от топли връхни дрехи и завивки, като по възможност те да са нови или запазени и чисти. Събраните дарения ще бъдат предавани на БЧК, тъй като в събота от Варна заминава първият транспорт.

“Мащабът на опустошенията след земетресенията в Турция и Сирия е неописуем.  Присъединяваме се към траура, съчувстваме на пострадалите хора. Варненци винаги са били съпричастни, затова вярвам, че отново ще отворим сърцата си и ще подкрепим активно бедстващите  хора”, каза кметът Иван Портних. По думите му към момента 14 души от Доброволното формирование към Община Варна имат готовност да се присъединят към спасителните екипи в Турция. “Тъй като формированието действа по закона за бедствията и авариите, в контакт сме с ръководството на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и при заявка от тяхна страна хората ще бъдат изпратени”, допълни той.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж