Община Варна се представя на шест туристически изложения

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Активна презентация на възможностите за туризъм представя екип на Община Варна по време на есенните туристически изложения след двегодишно прекъсване заради пандемията. В периода от септември до ноември при силен интерес към дестинация “Варна” преминаха изложенията Iftm Top Resa – Париж, Франция (20-22 септември), World Travel Market (WTM) – Лондон, Великобритания (7-9 ноември) и “The Romanian Tourism Fair“ (TTR) в Букурещ, Румъния (10 – 13 ноември). Предстои участие в още три туристически борси – Лайпциг, Варшава и Барселона, съобщиха от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Щандът на Варна на изложението в Лондон привлече голям брой посетители. Основен акцент бе представяне на културното наследство и най-старото обработено злато в света, открито преди 50 години край морската столица. От проведените срещи и разговори акцент бе поставен върху ваканционния и събитийния туризъм, организираните обучения и тиймбилдинги, обясниха от дирекцията.

На изложението в Букурещ посетителите са проявили интерес към възможностите за морски, ваканционен, религиозен, спортен и културно-исторически туризъм в България, както и към офертите за почивки по Северното Черноморие. Община Варна участва на това изложение от 2008 г., тъй като Румъния е един от трите водещи пазари за Варна като туристическа дестинация. От началото на 2022 г. до месец август 821 651 румънци са посетили страната ни, което е ръст от 27%, посочват още от дирекция „Туризъм“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж