Общината създаде виртуална борса за свободни IT и Аутсорсинг работни места в Бургас

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

През последните няколко години много фирми от ИТ и Аутсорсинг сектора откриха свои офиси и сформираха екипи в Бургас. В началото на декември Общината направи анкетно проучване сред тях. В него се включиха 44 компании. Заетите в тях са 1700 души, а свободните работни места над 350. За да подпомогне растежа на компаниите и да даде възможност на търсещите работа да получат обобщена информация за свободните работни места в технологичния сектор, Общината създаде нов раздел РАБОТА В БУРГАС в платформата Смарт Бургас. Той представя събраните данни от фирмите, участвали в проучването.

Новата виртуална борса има за цел да свърже кандидатите и компаниите, които имат готовност да разширят екипите си. Посочени са възможностите за работа от офис или дистанционно. По този начин бургазлии, които желаят да се развиват в сферата на информационните и комуникационните технологии, както и тези, които владеят чужди езици, могат да намерят информация за свободните работни места, изискванията на фирмите, да осъществят директен контакт с работодателите и да кандидатстват за работа.

Компаниите ще имат възможност да подават обновена информация, която ще се актуализира всеки месец. Базата данни е отворена и всяка фирма, която желае да заяви свободни работни места в Бургас, може да го направи през ел. поща invest@burgas.bg.

Информацията за свободните работни места в ИТ и аутсорсинг сектора е достъпна тук:

https://smartburgas.eu/bg/rabota-v-burgas

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж