Обвиниха Красимир Каменов – Къро за поръчителство на убийство на Любомир Иванов

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов – Къро за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 3 от НК, а именно за това, че е подбудил Кристиян Илиев – извършител и Боян Табаков – помагач, да убият Любомир Иванов – бивш служител на МВР. 

На 25.03.2022 г. около 9:20 ч. в гр. София Любомир Иванов бил прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била причинена смъртта му.

СГП припомня, че на 14.04.2022 г. като обвиняем беше привлечен Кристиян Илиев, за това, че е прострелял Любомир Иванов: 

https://prb.bg/sgp/bg/news/57765-sgp-privleche-obvinyaem-i-go-zadarzha-za-srok-do-72-chasa-za-izvarsheno-predumis

Красимир Каменов е обявен за издирване. Спрямо него от СГП е постановена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.

Като обвиняем по делото е привлечен и Боян Табаков за това, че в качеството на помагач умишлено е улеснил убийството на Любомир Иванов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж