Обвиняемите за подкуп полицейски служители остават в ареста

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.
Днес, 26.11.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите А.И. и И.П., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 302, т. 1, пр. предпосл. и т. 2, б. „а“, вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

На 17.11.2022 г. обвиняемите А.И. и И.П. - служители в отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР гр. София, поискали подкуп от различни лица.

Престъпното деяние било извършено от тях на разклона за гр. Разлог, в района на с. Долно Осеново и в кв. „Ораново“ в гр. Симитли чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.


Съдът прие доводите на прокурора в Окръжна прокуратура – Благоевград, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемите. Съществува реална опасност те да извършат престъпление.


Определението на Окръжен съд – Благоевград може да бъде обжалвано в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж