Одобрени са резултатите от заседание на Съвета по външни работи (Търговия) на ЕС

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Правителството прие резултатите от неформално заседание на Съвета по външни работи (Търговия) на Европейския съюз. То се проведе в периода 30-31 октомври 2022 г. в Прага, Чехия.

В рамките на заседанието бе проведена дискусия относно геостратегическото значение на търговията и необходимостта от предприемане на конкретни мерки по политиката за намаляване на суровинната зависимост на ниво ЕС. Обсъдени бяха и конкретни действия за подобряване устойчивостта на веригите на доставки за ключови суровини и стоки.

Сред набелязаните мерки са разширяване на мрежата от търговски споразумения между държави със сходна търговска политика, модернизация на търговските системи на страните, както и активна подкрепа за по-бързото възстановяване на Украйна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж