Олаф Шолц на балканска обиколка

Косово, бивша провинция на Сърбия, обяви независимост през 2008 г., десетилетие след бруталната война от 1998-1999 г. между сепаратистки етнически албански бунтовници и сръбските сили

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Сръбският президент Александър Вучич беше изненадан в петък, когато германският канцлер обсъди отношенията между Сърбия и Косово по време на посещение в Белград.

Вучич каза, че е “изненадан”, когато Шолц спомена за първи път “взаимното признаване” между Белград и Прищина.

“Готови сме да говорим за компрометирани решения. Никога не сме бягали от това и знаем, че това е условието за нашето европейско бъдеще”

В момента Шолц е на многонационално пътуване в Западните Балкани и беше в Косово по-рано в петък.

Косово, бивша провинция на Сърбия, обяви независимост през 2008 г., десетилетие след бруталната война от 1998-1999 г. между сепаратистки етнически албански бунтовници и сръбските сили.

Шолц каза, че Германия подкрепя интеграцията на Сърбия в ЕС, но трябва да се съобрази с външната политика на ЕС, включително налагането на санкции срещу Русия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж