Операцията по разтоварването на „Вера Су“ спря

Причина за осуетяването на дейностите стана силният вятър в района

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

След като беше даден ход на одобрения спасителен план за разтоварването на заседналия кораб “Вера Су”, в района пристигна платформа с хидравлика. Трите надуваеми баржи, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност, също бяха пуснати на вода, предава БНТ. 

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/zapochna-raztovarvaneto-na-koraba-vera-su/

В момента обаче всичко е стопирано, тъй като излезе много силен югоизточен вятър, който е опасен за плавателния съд и налага да се спрат всички операции, които бяха планирани по разтоварването на тора от борда му.

Според синоптиците утре се очаква ново влошаване на времето, с много силен вятър.

Цялата подготовка на операцията по разтоварването протече без никакви проблеми, но заради влошаването на времето едва ли тя ще продължи в близките дни. Може само да се предполага, че следващият времеви прозорец ще бъде чак в началото на следващата седмица.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж