Опит за убийство в село Камен дял

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж от село Камен дял, община Дългопол, опитал да убие свой съселянин – престъпление по чл. 115, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК. Той е задържан с постановление на наблюдаващия случая прокурор до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. 

Вечерта на 21 февруари 2023 година, двама мъже се черпили с алкохол, като стояли на чешма в село Камен дял. Към тях се приближил пострадалият. 28-годишният К.К. се нахвърлил срещу него и започнал да го бие. Извадил нож и му нанесъл удар с острието в областта на корема. Физическият сблъсък бил прекратен от присъстващия на място свидетел и пострадалият успял да се отдалечи. След около 100 метра той се свлякъл на земята. 

Пристигналите на място други жители на селото подали сигнал на ЕЕН 112. Екипи на Спешна помощ и на полицията пристигнали на местопроизшествието. 31-годишният потърпевш бил откаран в болнично заведение, където бил опериран и към момента се намира в стабилно състояние. К.К. бил задържан.

В днешния ден той е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление и срокът на задържането му е удължен. Предстои в съда да бъде внесено за разглеждане искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо К.К. – „задържане под стража“. Мъжът е известен на МВР и на прокуратурата. Той е извършил тежкото деяние в изпитателен срок по предходно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж