Орлин Павлов предизвиква българските ученици за 24 май

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Орлин Павлов отправя предизвикателство към българските ученици по повод Деня на славянската писменост и култура. В специално видео, разпространено в социалните му мрежи, популярният актьор и музикант предизвиква учениците да споделят видео с любимата им поетична творба от български автор. 

Всеки клип може да бъде записан с телефон, фотоапарат или по друг удобен начин и да бъде качен под поста в официалната Фейсбук страница на Орлин до 1 юли 2023 г. Най-впечатляващите изпълнения ще станат част от лятното турне, в което ще вземат участие и популярни български музиканти като Велислав Стоянов, Милен Кукошаров, Мирослав Иванов, Евден Димитров и други.

Учениците, които впечатлят най-много с изпълнението на популярни български поетични творби, ще имат възможността да се срещнат с Орлин преди концертите му на 22 юли в Пловдив, 28 юли в Царево, 2 август в Созопол, 4 август в Свети Влас и 22 август в Бургас.

“Вярвам, че трябва да се сещаме за вдъхновяващите български поети не само на 24 май. Давам старт на тази инициатива, за да се обърнем към класиците и добрите съвременни автори не само днес, а и през цялото лято. А ако запалим повече български деца за качествената родна литература – ще дадем позитивен пример за цялото общество”, споделя Орлин Павлов.

Популярният певец вече е споделил идеята и на екипа на шоуто му “Събота вечер с БНТ”, където през новия сезон ще бъде показано видео с някои от най-добрите изпълнения на ученици.Лятното турне на Орлин Павлов стартира на 22 юли с голям концерт в Летен театър Бунарджика и ще завърши на 22 август със специално шоу в Летния театър в Пловдив. Билети все още могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж