От МРРБ очакват споразумение между държавата и строителните фирми до края на седмицата

Според зам.-министъра има протегнати ръце и от двете страни

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството очакват до края на седмицата да бъде подписано споразумение между пътностроителните фирми и държавата. Това заяви пред БНР заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков.  

„До края на седмицата позициите на строителния бранш и на държавата ще бъдат поставени на масата и очаквам споразумение. Имаме протегнати ръце от двете страни, въпросът е да стигнем до ръкостискане”, заяви още той.  

Той уточни, че е важно да се намери механизъм за изплащането на средствата. Той допълни, че в правовата държава единственият начин това да се случи по законен път е плащанията да бъдат решени през Народно събрание със Закона за държавния бюджет. 

„Ние преговаряме за намиране на легалния начин за разплащане на 100-те млн. лв., осигурени с актуализацията на бюджета за тази година, плюс още няколко милиона, които са от корекция на бюджета на АПИ“, каза още Граматиков. 

Според него случващото се в пътния бранш е трагедия, защото досега едно-единствено лице е решавало и е държало в подчинение тези, от които зависи неговото предложение. Практиката е била Министерският съвет да взема решения и да разплаща там, където трябва, стана ясно още от думите на Граматиков. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж