Отличие „Служебна благодарност“ от Иван Гешев получи прокурор Емилия Янчева

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Прокурор Емилия Янчева от Окръжна прокуратура – Шумен получи персонална награда от Главния прокурор на Република България. Тя беше наградена с отличие „Служебна благодарност“ за проявения от нея висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните й задължения във връзка с работата й по конкретно разследване.

Прокурор Янчева получи награда за своята работа по случай с извършена измама в големи размери, извършена от две жени и мъж от Шумен. Тримата успели да въведат в заблуждение гражданин на Република Азербайджан и да го ощетят с над 200 000 лева. Измамната схема те поддържали около една година, а финансовите средства били превеждани в Гърция, в Румъния и в Азербайджан. Това наложило включването на международни действия по разследване на територията на страни членки на ЕС и на трети страни.

Към днешна дата подсъдимата за фактическата измама и нейните помагачи са осъдени и присъдите им са влезли в сила.

Наградата беше връчена от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Шумен окръжен прокурор Орлин Куздов с пожелания за още много професионални успехи и удовлетворение. На награждаването присъства и районният прокурор Любомир Георгиев, чието е предложението за връчване на отличие на Емилия Янчева.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж