Ожесточена битка за град Северодонецк в Източна Украйна

Освобождението на областите Донецк и Луганск е абсолютен приоритет", заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за френския телевизионен канал TF1

Подобни
Новини

Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.

Сраженията в Източна украйна продължават с противоречиви сведения от страните. Руското военно министерство че са обкръжили Северодонецк – най-големия град в Луганска област, който е все още в украински ръце.

Местните власти отхвърлиха твърденията, но потвърждават, че боевете се водят по улиците на Северодонецк.

Десетки жилищни сгради са били сринати от артилерийския огън през последните дни. Предполага се, че около 15 000 от жителите на града са в капан между воюващите, с недостиг на течаща вода и без ток.

“Освобождението на областите Донецк и Луганск е абсолютен приоритет”, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за френския телевизионен канал TF1.

Запитан за здравословното състояние на  Владимир Путин, Лавров отхвърли всички слухове.

Междувременно от щаба на украинската армия съобщиха за контраофанзива срещу окупаторите в Херсонска област и че са притиснали руските войски в района на долното течение на река Южен Буг.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж