Откриват изложбата “Паралелни светове” в Музея за история на София

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

В четвъртък, в Музея за история на София, се открива изложбата на скулптора Никола Колев „Паралелни светове“.  Тя показва част от най-новите творби на автора. Изложени са и такива, участвали в национални и международни събития и спечелили награди. Сред подбраните произведения, освен женските и анималистичните фигури, са три авторски изпълнения на шах. Най-голямото е с дъска от бял и черен мрамор с размери 220/220 см. При този вариант фигурите са разработени на базата на митологични персонажи. Направени са от месинг. Плотовете на останалите два шаха отново са мраморни, но с размери 100/100 см. Фигурите се отличават от предходния вариант по замисъл. Те представляват авторска разработка на класическите шахматни изображения с нотка на гротеска. И те са излети от месинг.

Оформлението на експозицията включва и фотодокументална част, даваща информация за биографията на Никола Колев. Допълнително в залата се излъчва филм, посветен на художника.

Експозицията се открива утре в 17:00 – 19:00 ч. И ще бъде на разположение на посетителите до до 9 януари 2022 г.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж