Паркът на Сандански е защитен

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На редовно заседание на Общински съвет –Сандански, днес бе прието предложението на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов за одобряване на окончателния проект на Подробен устройствен план /ПУП/ на парк „Свети Врач“.

С одобрения ПУП се защитава трайно общественият интерес, свързан с опазване целостта на парка като паметник на парковото и градинско изкуство и се утвърждават окончателно неговите по-големи граници. 

Съобразно закона и приетите правила и нормативи в Плана, се ограничава застрояването, с изключение на мрежи на техническата инфраструктура, общински обекти за спортни или културни дейности, площадки за игра, монументално – декоративни, информационни и рекламни елементи, мемориални места.

Площта на територията на приетия план /парк „Свети Врач“/ е 326.9 дка, като същинският парк е с площ 250.5 дка, а останалите 76.4 дка включват териториите на МБАЛ „Югозападна болница“, Летен театър, Спешна помощ, Плувен интернат и Интерхотел „Сандански“.

Приетото решение е успех! Изцяло ще бъде ограничено реализирането на частни инвестиционни намерения, различни от допустимите за паркова територия.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж