Парламентът трябва да използва предоставеното време за решаване на проблемите, които пряко засягат българските граждани

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Румен Радев проведе консултации за съставяне на правителство с представители на парламентарната група на „Български възход“

Предоставих достатъчно време на парламентарно представените политически партии да излязат от конфронтационната риторика на изборите и да намерят разумния консенсус за съставяне на кабинет, но вместо да се занимава с проблемите, които пряко касаят българските граждани, да се фокусира върху проектозаконите по Плана за възстановяване и устойчивост, с попълване на персоналния състав на органи с изтекъл мандат и с други важни проектозакони, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс. Дълбоко се съмнявам, че това и 4-часовият спор за наименованието на закона са основният приоритет на обществото ни. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание, проведени днес с представители на парламентарната група на „Български възход“.

„Далновидната политика и разумното политическо поведение изискват последователност и припокриване на заявените позиции с реалните действия“, посочи президентът и добави, че е важно да бъде чута и позицията за съставяне на кабинет на най-малобройната в настоящото Народно събрание парламентарна група на „Български възход“.

В отговор на въпрос от държавния глава какъв тип правителство би подкрепила парламентарната група на „Български възход“ – експертно или с ясна политическа отговорност, председателят на формацията Стефан Янев посочи, че водещи следва да бъдат принципите и приоритетите, около които ще се изгради правителство, както и неговия хоризонт.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж